Choose to Shine

Lifestyle

Goodie Goodness – New Year’s Januari box

Daar was ‘ie weer, het maandelijkse feest-pakketje in mijn brievenbus namelijk de Goodie Goodness box. Iedere maand een box vol met goodness. Dit keer bevatte de box hele mooie spulletjes van ontwerper Katie Leamon. Benieuwd naar de inhoud? Kijk dan snel verder!

Goodie Goodness helpt je door middel van een box gevuld met mooie, kwalitatief hoogwaardige handgemaakte producten onafhankelijke ontwerpers en kleine creatieve bedrijven te ontdekken. De producten in de box variëren van schrijfwaren, woonaccessoires tot sieraden. Iedere maand is het opnieuw een grote verrassing wat de inhoud van de box is. De ene maand bevat de box 3 of 4 kleine producten en een andere maand weer een groter product. Op deze manier maak je kennis met mooie (nieuwe) merken en leer je de maker en het verhaal achter het bedrijf kennen.

Je kunt een eenmalige Goodie Goodness box versturen naar iemand anders als cadeau voor €25. Maar je kunt hem natuurlijk ook cadeau doen aan jezelf, de kosten bij een abonnement zijn €22,50 per box. Wil je meer informatie over een abonnement of de eerdere Goodie Goodness bekijken? Voor informatie kun je kijken op de website van Goodie Goodness.

Terug naar de box van deze maand. In de box zitten twee prachtige notebooks van ontwerpster Katie Leamon . Katie is de oprichter van het in Londen gevestigde luxe kaarten en schrijfwaren merk Katie Leamon. Ze ontwerpen, maken en leveren prachtige met de hand afgewerkte collecties van originele papier producten. Het merk heeft als doel om mooie, eenvoudige ontwerpen te maken die een gevoel van nostalgie oproepen. Veel kaarten van het merk zijn met de hand gedrukt met behulp van individuele polymeer stempels. De aard van deze techniek zorgt ervoor dat alle kaarten uniek zijn.

In de box zitten twee prachtige notebooks die deel uit maken van de speciale Kin Collectie, een samenwerking tussen Katie en haar broer Tom Leamon. Tom is fulltime kunstenaar en schrijver. In 2010 deelden Tom en Katie een studioruimte. Tom gebruikte deze ruimte om te schilderen en te tekenen en Katie gebruikte de studio voor het ontwikkelen van wat haar merk Katie Leamon nu is. Ze werkten dagelijks samen in deze ruimte waar ideeën en invloeden werden besproken en snel ontwikkelde zich een unieke werkrelatie. Het dagelijks inzicht in elkaars wereld zorgde voor het begin van een mooie samenwerking. Het resultaat is een reeks producten met Katie’s handelsmerk typografie, een zacht kleurenpalet en illustratieve stijl in combinatie met Tom’s bekende penseelstreken en poëtische woorden.

Het kopen van notebooks behoort zeker tot één van mijn guilty pleasures. Zeker wanneer een notebook een leuk printje heeft dan moet ik hem gewoon hebben! Wat deze notebooks van a5-formaat zo speciaal maakt zijn allereerst de mooie print en tekst aan de buitenkant en de details van goudfolie op de kaft en de met goud vergulde randen aan de zijkant. Daarnaast zijn de notebooks een mix van lijntjes-, blanco- en ruitjespapier en het Write notebook is ook nog is omkeerbaar, de achterkant is namelijk de ‘Draw’ kant.

Tom en Katie testten meerder papiersoorten op zoek naar de juiste dikte, kleur en textuur, resulterend in een licht geweven matte afwerking perfect voor zowel schrijven als tekenen. Alle moeite die het tweetal gedaan heeft om uiteindelijk tot deze notebooks te komen is zeker niet voor niets geweest. Je kunt zeker merken dat het niet zomaar notebooks zijn, alles klopt van de afwerking en dikte van het papier tot het design. De gouden details zorgen voor een mooie, luxe uitstraling. Haast zonde om te gebruiken!

Naast de mooie set van Katie Leamon bevat de box ook nog twee extra producten van Goodie Goodness zelf. Een onwijs leuke 2017 bureau kalender die leuk is om in een kaarthouder neer te zetten op je bureau of om op te hangen. Iedere maand heeft een mooie inspirerende quote.

Ook zit er een ‘New Year’s resolutions’ in een herinnering om je te houden aan je doelen gedurende dit hele jaar en om ervoor te zorgen dat 2017 JOUW jaar gaat worden. Leuk om in te vullen en om aan het eind van dit jaar op terug te kijken om te zien welke voornemens ook daadwerkelijk uitgekomen zijn. Ik heb een klein beetje vals gespeeld door 1 voornemen in te vullen waarvan ik zeker weet dat deze gaat uitkomen namelijk een reis naar Curaçao. Mijn zus en ik besloten eind oktober voor de grap mee te doen met een Facebook foto-wedstrijd waarbij je moest zorgen voor zoveel mogelijk likes. De grap werd steeds serieuzer en na heel wat bloed, zweet en tranen kregen we begin december te horen dat we de reis naar Curaçao écht gewonnen hadden! De voorpret kan nu echt beginnen want 14 februari is het zover en vertrekken we, woehoe!!

Heb je ook een mooie reis in het vooruitzicht of iets anders leuks? Ik ben erg benieuwd naar jullie plannen en voornemens voor dit jaar!
Tot zondag!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 reacties

    Scroll Up