Choose to Shine

Home/ Lifestyle

FotoOpHout.nl + Winactie!

Hoe leuk is het om je allermooiste foto te laten afdrukken op hout? Ik zie deze foto’s op hout regelmatig in tijdschriften en op tv voorbijkomen maar tot voorkort had ik nog nooit zo’n foto in het echt gezien. Totdat ik een heel leuk mailtje kreeg van FotoOpHout.nl met de vraag of ik een foto op hout wilde reviewen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!


FotoOpHout.nl is een dochterbedrijf van FotoCadeau.nl. Bij dit bedrijf kun je, zoals de naam misschien al verklapt, allerlei producten bestellen met daarop een foto naar keuze. Naast een foto op een mok, sleutelhanger of een fotoblok kun je ook een foto als wanddecoratie bestellen. Je hebt de keuze uit een heel aantal materialen zo kun je bijvoorbeeld je eigen foto op canvas of plexiglas maar dus ook op hout laten afdrukken.

Het lastigste van alles was het kiezen van een foto. Toch stond voor mij al snel vast dat ik een foto van mijn vakantie naar Curaçao op hout wilde laten afdrukken. Wanneer je een foto gekozen hebt kun je deze heel gemakkelijk via de site van FotoOpHout.nl uploaden. Je kunt niet alleen foto’s die op je computer staan uploaden maar ook foto’s van Facebook of Instagram. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van een foto gemaakt met je mobiele telefoon iets minder kan zijn. Wanneer je twijfelt of de kwaliteit van je foto wel voldoende is kun je je foto altijd eerst mailen naar FotoOpHout en zij zullen dan de kwaliteit beoordelen.

Na het uploaden kun je de foto in de juiste positie slepen en eventueel bewerken met tekst. Gedurende dit proces kun je telkens een voorvertoning zien waarop je duidelijk ziet hoe de foto er dalijk in het ‘echt’ uit komt te zien. Naast het bewerken van de foto heb je ook keuze uit een aantal houtsoorten en kun je kiezen uit de positie van de planken (horizontaal of verticaal). Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook het formaat van je foto. Er staat een hele rij met standaard maten aangegeven waaruit je kunt kiezen en dan is het aan jou of je voor het kleinste formaat van 20×20 cm of voor het grootste van 200×100 cm gaat. Staat de jouw gewenste formaat er niet bij dan kun je ook een eigen formaat kiezen.

Aan het einde van het bestelproces kun je ook aangeven of je een ophangsysteem wilt mee bestellen. Voor een klein bedrag kun je je foto ook laten behandelen met whitewash. Dit is een lichte, witte laag ‘verf’ waardoor oneffenheden van het hout minder goed zichtbaar zijn en waardoor je foto extra kleurkracht krijgt.

Na het bestellen krijg je telkens een update van de status van jouw foto. Bij mij verliep het hele proces, van het bestellen tot het ontvangen van de foto zeer snel. Binnen nog geen week had ik mijn foto al in huis! Ik was erg benieuwd hoe de foto er op het hout uit zou zien maar de foto is super mooi. Door de laag whitewash zijn de kleuren ook mooi fel gebleven.

WIN!

Wil jij ook graag een foto laten afdrukken op hout? Dan heb ik iets leuk voor je! Ik mag namelijk van FotoOpHout.nl een 30×40 foto op Vurenhout (t.w.v. €45,-) verloten. Je mag natuurlijk zelf een eigen foto kiezen. Wat moet je doen?

* Volg Choose to Shine en Foto op hout op Instagram.
* Tag al je vrienden en vriendinnen want iedere tag telt als een extra deelname.
* De winactie loopt t/m zondag 23 april.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

  • Reply
    Daniëlle
    18/04/2017 at 8:18 pm

    Wauw prachtig. Ik heb net een foto op hout, dus ik gun het een ander !

Scroll Up