Choose to Shine

Food/ Lifestyle

OPSTROOPWAFEL

Alweer een aantal maanden geleden, in april, was ik op de Swanmarket in Tilburg. Deze markt was alleen al heel leuk omdat, vaak startende, ondernemers er allerlei leuke (handgemaakte) spulletjes verkopen. Ik zag er heel veel leuks maar hetgeen wat me na al die tijd is bijgebleven zijn de stroopwafels van Opstroopwafel. Op de Swanmarket at ik een goddelijke chocolade-zeezout stroopwafel van Karin en Paul en sindsdien ben ik fan!

Van alle koeken die je kunt vinden in de supermarkt is de stroopwafel toch wel een van mijn favorieten. Karin en Paul vonden dat de stroopwafel een ietwat stoffig imago had en zagen hier een leuke uitdaging in. Ze ontwikkelden een eigen deeg, voegden er smaken aan toe en dit alles natuurlijk in een nieuw en hipper jasje en voilà: daar was Opstroopwafel!

Hoe het tweetal op al die unieke smaken stroopwafels komt? Dat is een kwestie van uitproberen en uitgebreid testen maar daar zijn Karin en Paul inmiddels heel handig in geworden. Het blijft uiteindelijk een kwestie van smaak, en dat is wat het leuk maakt. Iedere smaak heeft z’n eigen fans.

Er staan heel wat smaken in de webshop van Opstroopwafel. Van pinda chocolade tot pecan, chocolade chili tot zelf een stroopwafel met drop en ook de naturel versie mag natuurlijk niet onbreken! Er is voor iedereen wel een unieke smaak te vinden en ook zijn er regelmatig specials te vinden zoals nu de Pumpkin Spice stroopwafel. Hun eigen favorieten smaken? Paul is fan van de smaken met chili en Karin is niet zo honkvast qua smaak en wisselt graag.

Stroopwafels bakken bij bedrijven, universiteiten en op unieke markten zoals de swanmarkt, Karin en Paul staan met Opstroopwafel op verschillende locaties en ook worden de stroopwafels bij een aantal verkooppunten en in hun webshop verkocht. Het bakken op locaties en het bakken voor de afnemers, de afwisseling is wat tweetal het leukst vindt. Op mijn vraag wat Karin en Paul nog graag met Opstroopwafel willen bereiken vertelden ze mij dat ze Opstroopwafel graag nog willen laten groeien maar dat een heuse Opstroopwafelfabriek nu ook weer niet hoeft. ”We zijn enthousiaste creatievelingen met een gevoel voor zaken doen, maar zonder al te veel zorgen en gedoe graag…we houden ook van het leven!”.

Ik bestelde en hield een grote Opstroopwafel-test. Pinda/chocolade, naturel, nougat/fudge, kokos/chocolade en pecan. Maar toch, toch is er één smaak die echt mijn aller-allergrootste favoriet is en dat is de Chocolade zeezout. Die combinatie van stroop met chocolade en zeezout is echt liefde! Zo’n Opstroopwafel-test trouwens ook, dus bestellen zou ik zeggen!

Wanneer je via de website je Opstroopwafels besteld, worden deze verpakt in gebruikte kartonnen dozen van de plaatselijke supermarkt.
Hergebruik is goed, dus daarom! Karin en Paul maken er natuurlijk wel een leuk pakketje van die je trouwens super snel binnenkrijgt! Ik bestelde mijn stroopwafels op dinsdag en had deze op donderdag al in huis.

Benieuwd waar je Opstroopwafel kunt vinden? In de agenda op koffieblond.nl staan de geplande evenementen en verkoopadressen door het land. Ook kun je via deze site de Opstroopwafels bestellen.

Opstroopwafel
€2,50 per stuk
Verkrijgbaar via koffieblond.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

 • Reply
  Jess
  06/11/2017 at 12:29 pm

  Ohh karamel zeezout! Dat lijkt me nou echt een lekkere wafel! You made me hungry

  • Reply
   Sharon
   08/11/2017 at 9:02 pm

   Is ook echt super!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  06/11/2017 at 9:50 pm

  Ooooooh waar is dat mooie bord vandaan?? Wat een gekke smaken, leuk! Je hebt ook Stroop Rotterdam, die hebben ook zulke gekke smaken.

  • Reply
   Sharon
   08/11/2017 at 9:00 pm

   H&M home! Vind het zo leuk (en lekker natuurlijk), al die stroopwafel varianten.

Scroll Up