Choose to Shine

Food/ Places

Doppio Espresso – Den Bosch

Ik weet het nog goed het was begin 2016 en aan de visstraat in Den Bosch waar ik vrijwel dagelijks doorheen loop werd een pand verbouwd. Begin maart was de verbouwing klaar en daar was Doppio Espresso. Na het zien van een góddelijke brownie op hun Instagram-pagina moest ik er toch echt een keer heen, toen nog niet wetende dat dit leuke tentje mijn favoriete koffieplek zou worden. Want naast onwijs lekkere taartjes heeft Doppio de lekkerste koffies en nog veel meer.

De Doppio Espresso keten is opgericht door Peter van Eijl die al in 2006 tijdens zijn studie een plan schreef voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie! In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging Peter eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Inmiddels heeft de keten ruim 30 vestigingen waar die in Den Bosch er één van is.

Wim en Aagtelinde zijn de eigenaren van deze mooie zaak in Den Bosch. Gezien hun afkomst (Wim uit Friesland en Aagtelinde uit Zeeuws Vlaanderen – Zeeland) zochten zij naar een geschikte locatie voor hun Doppio Espresso vestiging ergens centraal in Nederland. In samenspraak met de eigenaren van de keten zijn ze uitgekomen bij dit mooie pand in Den Bosch. Het monumentale pand heeft een prachtig balkenplafond, iets waar Wim en Aagtelinde bij binnenkomst meteen verliefd op waren! Het tweetal voelt zich helemaal thuis in deze bourgondische stad.

Elke dag staat het team klaar om jouw favoriete koffie te maken. Je kunt altijd binnenlopen bij Doppio om te kletsen, te relaxen of om te werken. Naast de lekkerste koffies kun je ook elke werkdag bij Doppio terecht voor een ontbijt. Croissants met jam of kaas, yoghurt met muesli of vers geperste jus d’orange, een perfect begin van je dag!

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat je ook voor een lekkere lunch op de juiste plek bent bij Doppio. De lunchkaart bestaat uit diverse rijk belegde broodjes, grilled sandwiches en salades. De kip sandwich is een echte aanrader!

Zoals ik al vertelde was mijn eerste bezoekje aan Doppio na aanleiding van een foto van de goddelijke Rockslide Brownie die ik voorbij zag komen op Instagram. Als echte zoetekauw kun je bij Doppio ook je hart ophalen. De gebaksvitrine is dagelijks gevuld met een wisselend assortiment van taart, muffins en cookies. En in Den Bosch kan de énige echte Bossche Bol van Jan de Groot natuurlijk ook niet ontbreken!

Sinds mijn eerste kennismaking met Doppio Den Bosch is dit mijn vaste stek als ik in de stad ben. Er hangt een hele gezellige, ontspannen sfeer. Wim, Aagtelinde en hun team kunnen je alles vertellen over de koffie, de bonen die gebruikt worden en de methoden die zij gebruiken om jouw favoriete koffie te bereiden.

Daarnaast is (vrijwel) alles mogelijk en zelfs met kleine kinderen kun je hier prima terecht, je kunt er zelfs met een dubbele kinderwagen naar binnen! Kleine neef Fedde (bijna 2) komt er heel graag en ondanks dat hij last heeft van allergieën hebben ze bij Doppio Den Bosch altijd een lekkere koek voor hem klaarliggen.

Ik ben zelden in een koffiebar/lunchroom geweest waar het personeel zo aardig is als bij Doppio Den Bosch. Het personeel herkent je en ze nemen alle tijd voor je. Je kunt er heerlijk binnen zitten maar in de zomer kun je ook op het terras voor Doppio zitten. Een échte aanrader!

Doppio Den Bosch
Visstraat  46                                                                                                                                                                                                                       5211 DN Den Bosch

Tel: 073 – 699 09 64

Doppio plattegrond denbosch

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 reacties

    Scroll Up