Choose to Shine

Food/ Lifestyle/ Places

DE BRANDWEERKANTINE – MAASTRICHT

Wanneer het herfst is vind ik het erg leuk om de stad in te gaan om bij een leuk tentje een koffietje te drinken. Het zoeken van ”nieuwe” hippe tentjes is inmiddels een soort sport geworden van mijn zus en mij en onze lijst met nog te bezoeken tentjes is behoorlijk lang. Een plek die al heel lang op ons lijstje stond was De Brandweerkantine in Maastricht.

Niet alleen hippe tentjes met koffie en taart maar sowieso Maastricht in het algemeen is een stad die tot mijn favorieten behoort. Eigenlijk kom ik er te weinig maar een paar maanden geleden stond er een gezellige shop-dag met mijn tante, nichtje en zus gepland waarbij we onze dag startten bij De Brandweerkantine.

Tot midden jaren ’90 reden de brandweerwagens nog dagelijks in en uit deze brandweerkazerne. Daarna is het gebouw een tijdje gekraakt geweest en vervolgens kwamen er ateliers in. Sinds 2015 heeft het de functie van horeca gekregen, met op de bovenverdieping plek voor kantoren en in de kelder werkplekken en ateliers.

Ze hebben er bij De Brandweerkantine voor gekozen om de kantine in te richten met spulletjes uit de tijd, dat de brandweerkazerne gebouwd werd. Door de vele ruimte die ‘ie biedt kunnen ze je vrijwel altijd wel een plekje garanderen. Als er toch gewacht moet worden dan kan dat in één van de gezellige zithoekjes.

Je kunt bij De Brandweerkantine lekker ontbijten en vanaf 10.00 kun je er genieten van lunchgerechten.  Bij De Brandweerkantine maken ze op een eerlijke manier gebruik van goede producten. Zo zijn alle vleesproducten scharrel of biologisch en werken ze zo veel mogelijk met streekproducten en ook aan de vegetariër is gedacht. Iedere dag vanaf 17.00 opent het restaurant voor diners.

 

De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

  • Reply
    Dianne
    10/10/2017 at 12:27 pm

    Super leuke plek met heerlijk bananenbrood!

Scroll Up