Choose to Shine

Bath & Body/ Beauty

THE BODY SHOP SECRETS OF THE WORLD – ETHIOPIAN GREEN COFFEE CREAM

Als je het over mijn beauty ontdekkingen hebt, nou dan is dit er zeer zeker eentje hoor! Toen deze crème vorig jaar zomer gelanceerd werd was ik meteen heel erg benieuwd. Maar heel eerlijk: ik geloof eigenlijk nooit in dit soort producten. Cremes of andere body producten met cafeïne die beloven je huid te verstevigen en je cellulitis aan te pakken, mja het zal wel. Maar toch ben ik altijd nieuwsgierig, zou het dan toch echt iets doen?

Cafeïne staat bekend om haar verfijnende, verstevigende en versterkende eigenschappen. Deze verstevigende Body Cream is verrijkt met de van nature cafeïne-rijke biologische Ethiopian Green Coffee. Deze koffie wordt met de hand geoogst in de prachtige Kaffa regio, die wereldwijd bekend staat als ‘the home of coffee’. De zijdezachte, verfrissende cream trekt bij het inmasseren moeiteloos de huid in, en zorgt voor een verstevigde huid met een zijdezachte finish.

De resultaten liegen er niet om:

RESULTATEN NA VIER WEKEN:
88% is het eens dat de cream voor langdurige hydratie zorgt*
86% is het eens dat de huid steviger aanvoelt* 
85% is het eens dat de huid gladder oogt en aanvoelt*
*Getest op 100 vrouwen

Een leuk weetje is dat deze cream verrijkt is met biologische community Trade-olijfolie uit het Cilento National Park uit Italië. Het Wereld Natuur Fonds bracht The Body Shop voor het eerst in aanraking met het vooruitstrevende werk van dit park, en daarom werd het de enige leverancier van Community Trade-olijfolie voor The Body Shop. Intussen zijn ze een van de grootste producenten van olijfolie in deze streek, met zo’n 300 leden die 2,000 hectare land verbouwen.

Gewapend met deze pot coffee cream ging ik van start. Iedere dag smeerde ik trouw mijn bovenbenen, bovenarmen en derrière (TMI, i know) in met deze cream wat trouwens meer een gel is dan een cream. Iedere dag ja want een product als dit heeft weinig effect wanneer je af en toe een keer smeert en vervolgens weer weken niet.

De Ethiopian Green Coffee Cream heeft een aparte geur die ik moeilijk kan omschrijven. Het is in ieder geval geen bloemen of fruitgeur die ik ruik maar het is een beetje kruidig. Doordat de creme zo ligt van substantie is trekt ‘ie snel in. Je moet alleen geen dikke laag aanbrengen want dan heb je kans dat het wat gaat plakken maar het doseren heb je snel door. De truc is om de cream met ronddraaiende bewegingen in te masseren tot de cream is ingetrokken.

Maarrrrr werkt het? Het klinkt natuurlijk als een mooi verkooppraatje dat deze cream wonderen verricht en mijn huid nu zo glad is als een stel babybillen. Maar toch, na een aantal weken trouw smeren met deze cream merkte ik zelf al wel wat verschil. Mijn huid voelde zeker steviger aan en zag er ook gladder uit. En nee, ik zeg dit echt niet omdat ik jullie allemaal zo’n pot wil verkopen, het is echt zo!

Of je het nu geloven wilt of niet, ik vind deze cream erg fijn en zie na langdurig gebruik ook echt resultaat. Ik heb alweer een nieuwe pot Ethiopian Green Coffee Cream klaarstaan.

 

The Body Shop – Secrets Of The World Ethiopian Green Coffee Cream
€26/350ml
Verkrijgbaar bij de filialen van The Body Shop en online via de webshop.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 reacties

    Scroll Up