Choose to Shine

Skincare

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil

Het gebruiken van make-up is altijd een feestje. Maar wat veel mensen echter vergeten is om hun make-up ’s avonds ook weer te verwijderen. Het weghalen van mijn make-up en het reinigen van mijn gezicht zijn voor mij zeer belangrijke stappen aan het einde van de dag. Een grote favoriet voor het weghalen van mijn make-up is de Camomile Silky Cleansing Oil van The Body Shop. Een olie om je gezicht mee te reinigen? Ja! En ik kan écht niet meer zonder dit product!

De Camomile lijn van The Body Shop is een lijn die bedoeld is om je make-up op een zeer zachte manier te verwijderen. Het mooie aan de kamille producten is dat de producten Community-Trade kamille bevatten welke afkomstig is van een coöperatie familieboerderijen uit het Engelse Norfolk. Op deze plek worden de kamillebloemen verbouwd en verwerkt tot essentiële kamille-olie en kamille-water. Omdat de boeren geen bestrijdingsmiddelen gebruiken bij het verbouwen van de kamille, is de productie van de kamille van The Body Shop net zo lief voor de plaatselijke natuur als voor jouw huid. Daarnaast heeft deze lokale gemeenschap, dankzij dit Community-Trade programma, een boost gekregen op het gebied van werkgelegenheid en saamhorigheid.

Het reinigen met de olie gaat erg gemakkelijk. Je pompt 1 à 2 pompjes olie op je handen en masseert de olie vervolgens in op een droge huid (vergeet ook zeker je ogen niet!). Vervolgens voeg je wat water toe en masseer je de olie nogmaals in op het gezicht. Wanneer je wat water toevoegt zal de olie veranderen in een melkachtige substantie. Vervolgens kun je de olie afspoelen met lauwwarm water en eventueel met behulp van een washandje of, mijn favoriet, de Muslin Cloth van The Body Shop.

Na het gebruik van de olie is mijn make-up volledig verwijderd en is het resultaat een zijdezachte, schone huid. Zelfs waterproof make-up is geen probleem voor de Camomile Silky Cleansing Oil! De olie bestaat voornamelijk uit sojaolie, amandelolie en zonnebloemolie maar ondanks deze bestanddelen laat de olie, zeker wanneer je hem verwijderd in combinatie met een washandje of Muslin Cloth, geen vettig laagje achter op de huid. Enig minpunt kan zijn dat de olie een beetje parfum bevat.

Eindconclusie: een mild product dat doet wat ‘ie belooft namelijk je make-up verwijderen én lief zijn voor je huid! De Camomile Silky Cleansing Oil kost €15 voor 200ml en is te koop bij The Body Shop. Naast deze olie bevat de Camomile lijn ook nog 2 eye make-up removers (€12) en een cleansing butter (€14).

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 reacties

    Scroll Up