Choose to Shine

Beauty/ Skincare

NIVEA MICELLAIR SKIN BREATHE EXPERT

De micellair water hype die al een tijdje gaande is snapte ik nooit zo. Een watertje dat je make-up tip top verwijderd, verfrissend is en je huid ook nog is verzorgd. Ik geloofde er nooit zo in tot ik een tijdje geleden mijn eerste fles kocht en toch moet toegeven dat het fijn spul is. Je bent er na gebruik namelijk zeker van dat er geen spoortje make-up meer te vinden is op jouw huid. Nivea introduceert nu het ideale product voor het verwijderen van al jouw make-up experimenten: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Skin Expert, en zegt dat dit de expert in het verwijderen van make-up is. Ik testte het uit!

De meeste micellaire producten zijn ontwikkeld voor het verwijderen van ‘gewone’ make-up. Waterproof make-up verwijderen werkt toch altijd net effe iets anders, vandaar dat deze nieuwe Nivea producten mild maar effectief waterproof make-up verwijderen. Maar wat is dat nou precies, dat micellair? Micellaire producten bevatten micellen. Dit zijn microsopisch kleine oliemoleculen, in gekapseld in water, die een magnetische werking als eigenschap hebben. Dankzij deze magnetische werking worden vuildeeltjes, make-up en overtollig talg grondig maar zacht verwijderd, zonder een laagje op de huid achter te laten.

De nieuwe Nivea range bestaat uit een drietal producten waarvan de formules van de Skin Breathe Expert Eye Make-Up Remover en Skin Breathe Expert Micellair Water beide tweefasig zijn. Deze producten dienen voor gebruik geschut te worden zodat de extra toegevoegde, hoog geconcentreerde, droge olie wordt gecombineerd met het micellair water, en de formule op deze manier geactiveerd is.

Deze nieuwe producten zien er niet alleen heel stylish uit, ze zijn ook bijzonder effectief. Nu gebruik ik zelf eigenlijk nooit waterproof make-up dus of deze producten daar ook daadwerkelijk tegenop kunnen is na het lezen van deze review nog een klein vraagteken. Ik kan je wel vertellen dat ‘gewone’ makeup dus niet tegen deze producten op kan, of nouja, deze producten kunnen wel tegen gewone make-up op, het is maar hoe je het bekijkt. Lang verhaal kort: mijn make-up gaat er prima af met deze producten.

De make-up remover doekjes in het bijzonder zijn enorm fijn om te gebruiken, vooral vanwege de schoonheidssalon/kapsalon achtige luxe geur die de doekjes hebben. Micellair oog make-up remover krijgt ook een dikke voldoende. Het is een fijn en mild product en vooral niet vet, wat je misschien door de olie wel zou verwachten. Hierdoor merk ik wel dat ik wat meer geduld moet hebben om mijn oog make-up eraf te weken en misschien ook wel wat meer kracht moet gebruiken om mijn make-up eraf te vegen, maar toch is het een heel mild product voor de ogen. Desalniettemin dus een prima remover!

De lijn draait natuurlijk een beetje om het micellair water en ik moet zeggen dat dit product nu echt een plaats in mijn vaste skincare-routine heeft ingenomen. Ik gebruik micellair water zelf altijd als laatste stap van mijn reiniging, om de aller-aller laatste restjes te verwijderen en dit product is daar een ster in. Ik merk dat, hoe goed je je gezicht ook reinigt, er soms toch nog een restje van het een of ander achterblijft en dat haalt dit water super goed weg! Door de toegevoegde olie is het heel erg mild voor je huid en dus blijft er als resultaat een zachte, gereinigde huid achter (en absoluut geen trekkerige huid), yay!

Nivea MicellAIR Skin Breathe Expert

Prijzen tussen €3,99 en €7,99

Verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

Scroll Up