Choose to Shine

Skincare

L’Oréal Paris Multi-Masking Mini Kit

L’Oréal bracht onlangs drie nieuwe maskers uit, de Pure Clay Maskers. Omdat de verschillende zones in je gezicht specifieke behoeften hebben zijn kun je deze maskers gebruiken om te multi-masken. Door het juiste masker op iedere zone van je huid aan te brengen wordt je huid dag na dag meer gezuiverd en stralender. Ik kocht deze handige mini kit om de maskers een keer uit te proberen.

De Laboratoria van L’Oréal Paris hebben 3 pure kleien (kaolien, montmorilloniet en ghassoul) geselecteerd en gecombineerd met eucalyptus, charcoal en rode algen. De maskers hebben een niet uitdrogende creme-textuur die de huid niet uitdroogt maar wel intens reinigt en zuivert.

Deze maskers zitten normaal in een pot van 50ml en kosten dan €9,99 per pot, wat een prima prijs is voor een grote pot masker waar je toch zeker een keer of tien mee kunt doen. In dit setje, wat €4,99 kost, zitten drie Pure Clay masker cupjes van 10ml. Een ideaal setje om mee te nemen maar sowieso om deze L’Oréal maskers een keer uit te proberen.

Het eerste, groene masker in het setje is het Pure Clay Zuiverende Masker met 3 pure kleien en eucalyptus. Dit masker zuivert en maakt de huid mat.

Het middelste, grijs/zwarte masker is het Pure Clay Detox Masker met 3 pure kleien en steenkool. Een ontgiftend masker dat de huid laat stralen.

Het laatste, rode masker is het Pure Clay Exfolierende Masker met 3 pure kleien en rode algen. Dit masker exfolieert en verfijnt de poriën.

De ingrediënten van alle drie de maskers zien er goed uit. De maskers bevatten allemaal echt drie kleisoorten en het percentage van werkzame ingrediënten (eucalyptus, steenkool en rode algen) is ook prima, deze staan vrij hoog op de ingrediëntenlijst. Helaas bevatten de maskers ook kleurstoffen en parfum en dit zijn ingrediënten die ik er liever niet in gezien had, ook al staan ze onderaan de ingrediëntenlijst.

De maskers zijn bedoeld om te multitasken dat wil zeggen dat je meerdere maskers per keer aanbrengt op je gezicht. Je gebruikt de maskers naar de behoeften van je huid. Op de achterkant van het doosje staan een aantal suggesties voor het multimasken. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en bracht het exfoliërende masker aan op mijn voorhoofd, het zuiverende masker op mijn wangen en neus en het detox masker bracht ik aan op mijn ‘probleem’ kin-zone.

Het aanbrengen van de maskers ging eigenlijk heel makkelijk. Ze zijn allemaal precies goed van textuur, niet te dun, waarbij het rode (algen) masker abrikozenpitstukjes bevat die de huid licht scrubben. Ik startte met het aanbrengen van het rode masker, en bracht hierna het zuiverende eucalyptus masker en detox steenkool masker aan. Bij deze laatste twee merkte ik meteen dat deze voor mijn huid vrij heftig waren. Mijn huid begon op de delen waar ik deze twee maskers aangebracht had een beetje te prikken, iets wat ik bij het rode algen masker totaal niet had.

Ik was dus eerlijk gezegd ook wel blij dat de maskers geen half uur op mijn gezicht hoefde te blijven zitten en dat ik ze na een minuut of 10 weer af kon spoelen. Ondanks dat de maskers flink waren opgedroogd waren ze gelukkig wel makkelijk te verwijderen. Na het afspoelen kon ik merken dat het zuiverende en het detox masker echt te heftig waren voor mijn huid en hierdoor was mijn huid best wel droog en trekkerig. Gek genoeg was dat op mijn voorhoofd niet het geval terwijl het rode masker scrubdeeltjes bevat en als er iets is wat mijn, toch wel gevoelige, huid meestal niet kan verdragen dan is het scrub.

Ondanks dat twee van de drie maskers misschien niet zo geschikt waren voor mijn huid ben ik toch blij dat ik dit setje geprobeerd heb. Ik was namelijk al een hele poos van plan om de fullsize potten van deze maskers aan te schaffen en ben dus blij dat ik de kans gekregen heb om ze doormiddel van deze mini kit uit te kunnen proberen. Met de inhoud van de masker cupjes kun je zeker wel twee keer multimasken en wanneer je het setje samen met iemand anders zou gebruiken heb je allebei zeker genoeg.

Ik kocht deze Multi-Masking Mini Kit voor €4,99 bij Kruidvat.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

 • Reply
  marleen
  23/05/2017 at 2:45 pm

  Hmm zo te lezen is dit niets voor mijn gevoelige huidje, hihi! Wel leuk, die miniverpakking!

 • Reply
  anoniemoje
  03/06/2017 at 7:56 pm

  Wel effe een vraagje je zegt dat je er zeker 2 keer mee kan doen maar hoe bewaar je het want het lijkt me als de verpakking open is dat het uitdroogd

  • Reply
   Sharon
   05/06/2017 at 4:09 pm

   Ik heb het plasticje aan de bovenkant er niet helemaal afgehaald en na gebruik dichtgeplakt met een stukje plakband.

Scroll Up