Choose to Shine

Bath & Body/ Beauty

Sanex Zero%

Steeds meer beauty-merken richten zich op het produceren van producten zonder chemische ingrediënten. Daarnaast proberen merken hun producten steeds natuurlijker te maken en ook alleen maar ingrediënten toe te voegen die écht nodig zijn. Ook Sanex heeft een lijn producten die mild zijn voor zowel je huid als het milieu.

De producten uit de Sanex Zero% lijn zijn gebaseerd op een aantal filosofieën namelijk:

  • Dat Sanex ernaar streeft om alle overbodige, agressieve en gevaarlijke ingrediënten te verwijderen. De producten uit de Zero% lijn zijn daarom geformuleerd met 0% kleurstoffen, 0% parabenen en 0% alcohol
  • De geuren van Sanex worden regelmatig geüpdatet, om het gebruik van eventuele allergenen en geurstoffen, gereguleerd door de Europese Cosmetische Wetgeving, te vermijden. De producten uit deze lijn zijn dus speciaal geformuleerd om het risico op allergische reacties te helpen minimaliseren.
  • De Sanex Zero% douchegel heeft een biologisch afbreekbare formule en een recyclebare verpakking. De verpakkingen worden vervaardigd met minder kunststof en hierdoor verdienen ze het Europees Ecolabel.
  • De Sanex Zeo% Compressed deodorant wordt ontwikkeld met 50% minder gas. Hierdoor wordt deze deodorant met minder verpakking geproduceerd.

De milde, biologisch afbreekbare formule van de Sanex Zero% douchegel (€2,99/250 ml) bevat minder chemische ingrediënten en 100% natuurlijke hydrataten voor de droge huid. Het bevat alleen die ingrediënten die nodig zijn voor een schone en gehydrateerde huid en de douchegel bevat daarom geen parabenen, kleurstoffen, phthalaten of phenoxyethanol. Zodoende houdt het je huid gezond en is het beter voor je omgeving. Sanex Zero% is officieel goedgekeurd door het Europees Ecolabel, wat inhoudt dat Sanex Zero% beter is voor het milieu en ontwikkeld en getest is op: een minimale impact op het aquatisch ecosysteem, biologische afbreekbaarheid en minimaal verpakkingsafval.

De nieuwe Sanex Zero% compressed deodorant (€3,79) bevat dezelfde hoeveelheid verzorging als de ‘gewone’ fles deodorant maar dan in een kleiner formaat. Toch kun je van deze compressed versie even lang gebruik maken. Deze zachte en fijne spray voelt aangenaam aan op de huid en geeft tot wel 48 uur bescherming. Daarnaast is de deodorant vrij van alcohol, parabenen en aluminium chloorhydraat en bevat ook geen allergenen die een allergische reactie kunnen opwekken. Het product is daarom geschikt en ideaal voor iedereen. Door het kleinere formaat is de deodorant ook praktisch om mee te nemen, zelfs in het vliegtuig.

De nieuwe Sanex Zero% Parfum Deodorant Roller (€2,99) is een meer natuurlijke en uitermate efficiënte deodorant. De formulering van de roller bevat 0% aluminium chloorhydraat, 0% parabenen en 0% alcohol. De 0% parfum formule in dit product garandeert de afwezigheid van allergene geurstoffen en is geherformuleerd volgens de EU allergenen lijst. De formulering bevat het natuurlijke mineraal Aluin; een natuurlijk werkzaam ingrediënt met sterke antibacteriële eigenschappen voor 24 uur effectieve bescherming.

Het eerste wat me opviel aan de showergel is dat ‘ie geen hele uitgesproken geur heeft. De showergel ruikt fris, schoon en een tikje citrusachtig. Ondanks dat de showergel alleen ingrediënten bevat die écht nodig zijn, schuimt de showergel wel. Weliswaar minder dan dat bijvoorbeeld mijn Lush showergels doen maar toch, hij schuimt wel!

De zowel de compressed als de deodorant roller geven een heel fris gevoel, maar zijn wel heel mild voor de huid. Belangrijker vind ik eigenlijk nog het feit dat ze zo weinig ‘troep’ bevatten en je ze dus met een gerust hart kunt gebruiken.

De Sanex Zero% producten zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 reacties

    Scroll Up