Choose to Shine

Beauty/ Make-up

JACKS Beauty Line Kwasten

Ik kan mijn make-up niet aanbrengen zonder fijne kwasten. Ik heb inmiddels een aardige collectie kwasten en ook komen er nog regelmatig nieuwe bij omdat merken steeds weer vernieuwende exemplaren bedenken. De make-up kwasten van JACKS Beauty Line zijn niet alleen gemaakt van het beste (synthetische) haar, ze zien er ook nog is super mooi uit en het leukste is: geen één kwast is hetzelfde!

De Duitse Miriam Jacks is in 2009 begonnen met het maken van een verantwoorde, prachtige make-up kwasten met een eigen signatuur. Vanuit haar eigen ervaring als make-up artist raakte ze regelmatig haar kwasten kwijt in de chaos van grote fotoshoots en modeshows. Ze besloot hier iets aan te doen en ontwikkelde haar eigen kwastenlijn waar kleur, kwaliteit en variatie de boventoon voeren.

Thuis had Miriam een ‘kluskwast’ waarvan het handvat in de loop der jaren voorzien was van allerlei kleurtjes. Dit gaf Miriam de inspiratie voor haar make-up kwasten die ze thuis door verschillende kleuren verf rolde. Zo creëerde ze haar eigen unieke kwasten die ze dus gemakkelijk terug kon vinden tijdens fotoshoots en modeshows.

Dit bleek het begin van een succes want steeds meer make-up artists waren onder de indruk van haar kwasten en wilde dit zelf ook! Miriam is in 2009 langzaam aan begonnen met het ontwikkelen van haar eigen JACKS Beauty Line kwasten die uiteindelijk in 2012 geïntroduceerd werden in Duitsland.

De productie van de JACKS Beauty Line kwasten gebeurd in samenwerking met het Berlijnse project ‘KLIK’. Stichting KLIK-Berlin bekommert zich om jongeren tussen de 14 en 25 jaar met een sociale achterstand en helpt hen om hun plaats in de samenleving (terug) te vinden.

De jongeren rollen de kwasten, van gerecycled hout, door verschillende kleuren verf. Omdat er geen vaste kleuren en volgorde is, is iedere kwast totaal anders. Miriam vond een ander bedrijf in Duitsland die de kwasten verder naar haar zin konden maken met het beste kwasthaar wat ze kon vinden. Na het schilderen worden de handvatten gelakt en bij dit bedrijf aangeleverd. Hier worden de kwastharen ingestoken en voorzien van een goudkleurige bies die voorkomt dat de haren uitvallen en die ervoor zorgt dat de kwasten lang meegaan.

Ik bestelde mijn kwasten online en dan is het natuurlijk een grote verrassing welke kleurtjes jouw kwasten hebben omdat ze allemaal anders zijn. Ik ging voor de Blush Angled Cashmere Goathair – 13 en de Shader, Flat-short White Goathair – 05.

De nummer 13 Angled Blush kwast (€35,00) is de best verkochte JACKS kwast. Iedereen die hem weleens gebruikt heeft die weet waarom.De licht aflopende, schuine vorm past precies binnen de contouren van je gezicht. Behalve voor het aanbrengen van blush is deze kwast ook erg geschikt voor het aanbrengen van een donkere contour kleur of highlighter.
Nummer 5 is de Shader flat-short kwast (€20,00). De kwast is perfect om oogschaduw aan te brengen, in welke vorm dan ook. Met de platte kant kun je goed je oogschaduw aanbrengen naar je wenkbrauwen toe en aan de onderkant van je ogen. Omdat de haren van de kwast vast en kort gebonden zijn, breng je de kleur heel intensief aan.

Ik heb de kwasten inmiddels allebei grondig getest en kan niet anders zeggen dan dat ze enorm fijn zijn. De haren zijn zacht maar toch stevig en brengen mijn blush en oogschaduw mooi en intens aan. De handvaten van de kwasten zijn goed stevig en daarom liggen de kwasten goed in de hand. Hoewel de prijzen van de kwasten van Jacks Beautyline in sommige gevallen nog iets hoger liggen dan de prijzen van bijvoorbeeld MAC kwasten heb ik dit er zeker voor over. De kwasten die ik heb zijn gemaakt van geitenharen die op een diervriendelijke manier zijn verkregen en ook steun je met je aankoop een goed doel. Daarnaast vind ik het hele concept van de handvaten van de kwasten misschien nog wel het leukste, je hebt altijd een unieke kwast die niet alleen heel fijn in gebruik is maar je kwast is eigenlijk ook gewoon een kunstwerkje om naar te kijken door het gebruik van al die mooie kleuren!

De kwasten van Jacks Beautyline zijn onder andere te verkrijgen bij Cosmania en bij The Make Up Spot.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

 • Reply
  Nicole
  09/05/2017 at 8:24 pm

  Alleen hoe deze kwasten er uit zien is al te mooi! Wauwie! De kwasten lijken me ook echt ontzettend fijn.

  • Reply
   Sharon
   09/05/2017 at 8:50 pm

   Ze zijn ook echt onwijs fijn en brengen mijn make-up mooi aan, echt aanraders!

Scroll Up